Hondenrassen

Welsh Terriër

WELSH TERRIËR
welsh_terrierGeschiedenis

De Welsh Terriër is afkomstig uit Wales. Over de afstamming van dit ras zijn de meningen verdeeld, wel is het een feit dat het een heel oud ras betreft. Ook over de uitstekende kwaliteiten voor de jacht op vos, das en otter bestaat geen onenigheid. Al rond het begin van de jaartelling komt de hond in het toenmalige Brittannia voor, zoals blijkt uit Romeinse teksten. Ook in middeleeuwse liederen wordt de hond genoemd.

Uiterlijk
De schofthoogte van een Welsh Terriër is maximaal 39 cm. Het gewicht ligt rond de 9 kg.
De Welsh Terriër heeft een harde, zeer dichte, dubbele vacht met een overvloedige, draadharige beharing. Een Welsh Terriër kan zwart met roestbruin zijn of zwartgrauw met roestbruin. Zwarte aftekeningen aan de tenen zijn volgens fokkers niet gewenst, en dat geldt ook voor zwart onder de spronggewrichten.

welsh TerrierKarakter
Welsh Terriërs zijn gefokt als jachthonden op vossen, dassen en otters, maar zijn ook geschikt als huishond. Het zijn vrolijke, ongecompliceerde, actieve honden die alert, aanhankelijk en intelligent zijn. Ze hechten zich over het algemeen sterk aan hun baas en diens gezin. De moedige, gehoorzame honden kunnen echter wel dominant zijn ten opzichte van andere honden. Honden van dit ras zijn doorgaans geduldig met kinderen van wie ze wel een stootje kunnen verdragen. Tegenover vreemden zijn ze vaak terughoudend en met andere honden zoeken ze soms ruzie. Socialisatie op jonge leeftijd voorkomt dat ze katten en andere huisdieren op latere leeftijd najagen.

Opvoeding en verzorging
Een Welsh Terriër is slim en heeft snel door wat van hem verlangd wordt, maar is ook slim genoeg om het baasje om de tuin te leiden. Consequentie is dus geboden terwijl afwisselende, uitdagende trainingen de hond bij de les houden.
Het is een onvermoeibare hond die altijd te porren is voor bijvoorbeeld een balspelletje. Zwemmen vindt hij ook leuk. Als er een keer geen tijd is om te spelen of om veel beweging te krijgen, dan past de Welsh Terriër zich probleemloos aan.
Afhankelijk van de vachtkwaliteit moet de vacht van een Welsh Terriër minstens twee keer per jaar geplukt worden. De vacht heeft meerdere keren per week een kam- en borstelbeurt nodig.

Gerelateerde posts:

Tags: , , ,

Advertenties